Terasz   Terasz      Nappali 10 fős asztallal   2 ágyas hálószoba   2+1ágyas hálószoba   2+1 ágyas hálószoba
 

           

 Kezdõlap

 Árak

 Akció

 Képgaléria

 Jó tudni

 Hol találod?

 Házirend

 Miért Földvár?

 E-mail küldése

 

 

 

 Miért éppen Balatonföldvár?


 

Balatonföldvár a magyar tenger déli partjának egyik legrendezettebb települése, mely határtalan vendégszeretetéről nevezetes, hiszen az egész városban ingyenes a parkolás, és a hosszan elterülő csodás strandok is térítésmentesen állnak a fürdőzők rendelkezésére.

A város elbűvölő kertészeti kialakítása, a táj felejthetetlen szépsége és a csodás Balaton biztosan elvarázsolja a szívedet, ha itt töltöd el nyaralásod idejét. A három kilométer hosszan kiépített homokos partszakasz rendelkezik a déli part minden előnyével, hiszen a finom szemcsés homokföveny, a lassan mélyülő meder kisgyermekkel érkezőknek is biztonságos fürdőzést kínál.

Ha adrenalinban gazdag kikapcsolódásra, pörgősebb szórakozásra vágysz, találsz itt szupergyors óriáscsúszdát, kipróbálhatod a szörfözés és a vitorlázás élményét a balatoni hullámok hátán, strandröplabdázhatsz, de kerékpárral is körbekerekezheted a vidéket. Mindemellett a számos bár, étterem és diszkó a nyüzsgő éjszakai életről is gondoskodik.

Balatonföldvár századfordulón épített villái patináns hangulatot árasztanak, közülük 47 helyi védelem alatt áll. A legrégibb épületek a Petőfi utcában láthatók. Az utca első épülete, egykor Rákosi Jenő villája, ma a Városháza. Tovább haladva, a Petőfi utcában találod Bajor Gizinek, a nemzet színésznőjének egykori nyaralóját; a város legkülönlegesebb épületét, a Korányi-kastélyt; és Széchenyi család „Kulipintyó”-ját.

A kikötő a hazai vitorlázás egyik fellegvára, a közepén lévő Galamb-sziget anyagát a tó kotrásából gyűjtötték össze. A 40 méter magas löszfal tetején futó Kelta sétányról csodás kilátás nyílik a szemközti Tihanyi-félszigetre, és ez az egyetlen hely, ahonnan a tó minkét medencéje látható. Itt találhatók a kelta vársánc maradványai is.